Het Vinylarchief: passie voor platen

Langspeelplaten, LP’s of kortweg platen; ken je ze nog? Waarschijnlijk wel, aangezien de kindertijd van menig dertigplusser in het teken heeft gestaan van deze karaktervolle muziekdrager. Inmiddels hebben ook jongere generaties het vinyl (her)ontdekt. De verkoopcijfers van platenspelers zijn niet voor niks al jaren stijgende, en de hernieuwde opmars van de LP lijkt niet meer te stuiten.


Snuffelen door de bakken
Ook al heeft de CD de langspeelplaat inmiddels voor velen overbodig gemaakt, toch zegt het veel dat talrijke muziekliefhebbers tegenwoordig toch liever platen aanschaffen. Of een LP nu vers van de pers is of al jaren stof staat te vergaren in een tweedehands winkel, tegenwoordig wordt hij weer met enthousiasme aangeschaft.

Voor velen is de charme van het snuffelen door oude bakken met LP’s na al die jaren nog niet verloren gegaan. Het in handen krijgen van die ene plaat die hun collectie mist geeft hen immer een warm gevoel. De grote commerciĆ«le muziekwinkels bieden dit niet, dus zal men voor mooie tweedehands platen op zoek moeten naar de wat kleinere speciaalzaken.

Waar vind je het Vynilarchief?
Weet je niet waar je moet zoeken? Ga dan naar de Lange Hezelstraat te Nijmegen. Daar vindt men de sfeervolle winkel Het Vinylarchief. Deze platenwinkel koopt dagelijks platen in door heel Nederland, waardoor hij voor elk wat wils te bieden heeft. Van rock tot hip-hop en van jazz tot ska, bij Het Vinylarchief vind je altijd je favoriete genre. Naast het ontzettend gevarieerde en vooral grote aanbod tweedehandse platen (de collectie is naast het verbluffende aantal van 40.000 LP’s 4.000 singles, 8.000 maxi’s en 3.000 CD’s rijk) kent het Vinylarchief een 1-euro-bak, waar (de naam zegt het al) men tegen een extreem lage prijs af en toe pareltjes uit kan vissen.

Het Vinylarchief ligt op tien minuten van centraal station Nijmegen en is daardoor zeer goed bereikbaar. Ben je dus op zoek naar een speciaalzaak voor tweedehands platen, overweeg dan zeker een keer Het Vinylarchief met een bezoekje te verblijden.

Reacties uitgeschakeld voor Het Vinylarchief: passie voor platen

Filed under Leuke Winkels

Comments are closed.