Bereikbaarheid & Openingstijden

Het is weer zo ver, koopzondag in Nijmegen. Je bent van plan lekker op bezoek te gaan in de oudste stad van Nederland. Nu vraag je je echter af: hoe kom ik makkelijk in Nijmegen? Zijn er genoeg parkeerplaatsen in het centrum? Vanaf hoe laat zijn de winkels eigenlijk open en wanneer sluiten ze weer? Hieronder volgen de antwoorden op al je vragen.

Openbaar veroer
Om in Nijmegen te komen heb je meerdere mogelijkheden tot je beschikking. Zo is Nijmegen goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Zelfs de fiets zal een oplossing bieden als je in de buurt woont. Nijmegen beschikt over drie stations, waarvan het hoofdstation gelegen is vlak naast het centrum. Naast dit hoofdstation ligt ook het busstation van de stad. Vanaf dit busstation rijden er per uur vele bussen het centrum in.

Auto en parkeren
Kies je er echter voor om met de auto te gaan, dan dien je erop te letten dat het winkelcentrum van Nijmegen autoluw is. Er zijn echter aan de rand van het centrum vele parkeergarages en -plaatsen. Wil je goedkoop parkeren? Dan kan je ervoor kiezen de auto op parkeerplaats de Wedren te zetten. Deze parkeerplaats ligt slechts op 5 minuten lopen van het centrum en heeft vaak nog vele lege plaatsen.

Openingstijden
Uiteraard wil je ook weten vanaf hoe laat de winkels geopend zijn en hoe laat ze weer sluiten. De meeste winkels in het centrum van Nijmegen zullen op de koopzondagen open zijn van 12.00 tot 17.00. Het gaat hier echter om de relatief grotere winkels in de stad. Zo zullen de kleinere boetiekjes hun eigen openingstijden hebben, of misschien zelfs helemaal gesloten blijven. De caf├ęs en restaurants in Nijmegen zullen over het algemeen ook van deze standaard koopzondag tijden afwijken en zijn vaak langer open.

Wij wensen je veel winkelplezier in Nijmegen!